3 redenen om te investeren in een (nieuwbouw)woning

investeren-in-nieuwbouw

Veel van de rijkste mensen op aarde dat zijn mensen die al een lange tijd in de vastgoedsector bezig zijn. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom het een hele lucratieve business is wanneer je het goed aanpakt. Maar niet alleen op zakelijk gebied, ook voor particulieren is het financieel in de meeste gevallen een heel verstandige keuze om voor het kopen van een woning te gaan. Hieronder geven we een aantal redenen. 

Je huurt wordt alsmaar hoger

Voor veel mensen is het een goede reden om een woning te kopen, omdat ze dan de huur niet meer hoeven te betalen die ze op dat moment betalen. Dat klopt en dat is inderdaad een goede reden om voor een koopwoning te gaan. Maar het wordt helemaal een goede reden wanneer je je bedenkt dat je huur in de toekomst, o.a. vanwege inflatie, alleen maar omhoog zal gaan. Koop je nu een woning, dan zul je dus ook in de toekomst niet nog eens een nog hogere huur hoeven te betalen.

De woning zelf is een goede investering

Waar de huur omhoog gaat, stijgt ook de waarde van een woning. Hoe eerder je een woning koopt, hoe meer het je dus in de toekomst op zal leveren. Wanneer je nu een hypotheek afneemt dus zal die hypotheek ook in de toekomst makkelijker worden om hem in die tijd af te betalen. Wel is het verstandig om voor een woning te gaan die waardevast is. Nieuwbouwwoningen zijn over het algemeen zeer waardevast, omdat ze natuurlijk nieuw zijn en daarom over bijvoorbeeld 30 jaar nog van veel betere kwaliteit zijn dan bijvoorbeeld een woning die op dit moment al 30 jaar oud is. Vind snel een nieuwbouwwoning voor jou en kijk daarvoor een hier voor alle mogelijkheden voor nieuwbouw in de omgeving van Utrecht. 

Je spaargeld daalt steeds verder in koopkracht

Veel mensen die willen sparen die doen dat in spaargeld. Het is natuurlijk erg goed om te sparen voor de toekomst, maar denk goed na over hoe je dat doet. Want voor een euro koop je in de toekomst minder dan je nu doet. Dat komt vanwege inflatie. Spaar daarom op een slimme manier. Dit is waarom veel mensen liever een woning kopen dan dat ze het geld op de bank laten staan. De woning kun je namelijk in de toekomst weer verkopen in de hoop dat je er dan natuurlijk meer euro’s voor terugkrijgt dan wat je anders op de bank had staan.  

Ook zitten we in een ongekend bijzondere tijd nu tijdens corona. Er wordt enorm veel geld bijgedrukt en dat betekent dat er een risico bestaat op hogere inflatie in de toekomst. Hoe dat precies uit gaat pakken dat weet niemand, maar het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Lees hier meer over de gevolgen van de corona crisis