5 vragen die je kunt verwachten bij een financieel sollicitatiegesprek

vragen-financieel-sollicitatie

Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging op werkgebied is het aan te raden om je af te vragen wat je zou willen gaan doen. Een handig filter in deze zoektocht is om je te bedenken in welke sectoren je actief zou willen zijn en welke hulplijnen je hierbij zou kunnen inschakelen. Wellicht ligt jouw expertise in de financiĆ«le sector en zou je hier wel werkzaam in willen blijven, maar wil je niet uit eigen beweging gaan leuren met je cv en werkervaring. Een goede oplossing kan zijn het inschakelen van tussenpersonen zoals werving- en selectiebureaus. 

Zij kunnen voor jou kijken welke vacatures er waar openstaan en welke aansluiten op jouw profiel. Als een soort koppelaars maar dan op banen gebied, kunnen ze van de juiste connectie voorzien. Om je voor te bereiden op een financieel sollicitatiegesprek kan je kijken naar de punten die aanbod komen in de werving- en selectieprocedure. Kijk naar de criteria van het selectiebureau in Groningen om een beter beeld te hebben van waar werkgevers specifiek op letten en op grond waarvan selectiebureaus selecteren of je een geschikte kandidaat bent.

Waarom is de specifieke functie iets voor jou?

Wanneer je een functie hebt gevonden die je aanspreekt kan het zo zijn dat je moeilijk onder woorden weet te brengen, waarom deze aansluit bij jouw profiel. Toch is het van belang dat je de woorden weet te vinden, omdat je hiermee kan benadrukken waarom jij de geschikte persoon voor deze baan bent.

Welke eisen worden er gesteld aan jou als kandidaat?

Daarnaast is het van belang dat je inhaakt op de eisen die worden gesteld aan jou als kandidaat. Bekijk deze criteria goed zodat je kan motiveren waarom jij met jouw kennis en kunde aansluit op de functie

Wat zegt je persoonlijkheid over jou?

Naast dat werkgevers een functie willen vervullen en dit takenpakket willen overdragen aan de meest geschikte kandidaat, zoeken ze ook naar een goede toevoeging van het huidige team. Zowel op het gebied van kennis, als op sociaal vlak is het van belang dat je aansluit bij de groep en daarmee je eigen talenten meebrengt. Zo kan het zijn dat je vindingrijk bent en dus in stressvolle situaties voor de juiste oplossingen kan zorgen.

Ben je een teamplayer of werk je zelfstandig?

Daarbij is het voor de functie en het huidige team van belang of je kan vertellen of je in een team goed kan functioneren. Dit zegt iets over je vermogen om te kunnen samenwerken, maar ook je manier van communiceren en anticiperen. Ook kan het zijn dat er gevraagd wordt naar je mate van zelfstandigheid, een werkgever zoekt een werknemer die hij of zij niet continue aan de hand hoeft te nemen.

Gaat je voorkeur uit naar een tijdelijke of vaste functie?

Vervolgens is het van belang dat je gedachtes laat gaan over de tijdsduur van de functie, wellicht is het een vaste functie waar je voor in aanmerking komt. Of betreft het een tijdelijke vervangende functie door ziekte of verlof. Geef bij de werkgever aan waarom dit aansluit bij jou en waarom je juist voor deze tijdsduur wilt gaan. Dit zegt namelijk ook veel over je vermogen om je binden aan een bedrijf en je loyaliteit ten opzichte van de materie waar je mee van doen hebt.