De goedkoopste autoverzekering afsluiten door te vergelijken

De autoverzekering is wellicht de meest concurrentiële verzekering die er op de markt is terug te vinden. Dit zorgt ervoor dat het doorgaans vrij eenvoudig mogelijk is om te besparen op de premie die hiervoor in rekening wordt gebracht. Het enige wat je dan eigenlijk dient te doen om de goedkoopste autoverzekering te kunnen bemachtigen is het uitvoeren van een vergelijking. Daarbij zijn er wel een aantal extra belangrijke zaken waar je bij stil zal willen en moeten blijven staan. Wil jij ook graag de meest voordelige autoverzekering op de markt afsluiten voor jouw voertuig? Dan kan de informatie hier op deze pagina je daar zeker en vast bij verder helpen. Zo kan je ongetwijfeld een behoorlijk bedrag op je verzekering besparen!

             Vergelijk de verschillende soorten autoverzekeringen op de markt

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering op de markt die toch zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen begint bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Op het ogenblik dat je zo’n vergelijking uitvoert zal het direct tijdelijk worden dat er eigenlijk drie verschillende soorten autoverzekeringen bestaan. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen de hieronder terug te vinden opties:

  1. De WA-verzekering;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering;

De eerste mogelijkheid waar je tijdens je zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering ongetwijfeld naar zal kijken is de zogenaamde WA-verzekering. Dat hier in eerste instantie je voorkeur naar zal uitgaan hoeft niet te verbazen, want het prijskaartje van deze verzekering ligt echt bijzonder laag. Zelfs de meest dure auto kan op deze manier op een betaalbare wijze worden verzekerd. De vraag die zich dan echter stelt is waar deze goedkope kostprijs vandaan komt. Wel, dat valt zeer eenvoudig te verduidelijken.

De WA-verzekering is de wettelijk verplichte autoverzekering die enkel en alleen een dekking biedt voor schade die is aangebracht ten opzichte van derden. Met andere woorden, de schade die is veroorzaakt aan het eigen voertuig wordt op deze manier niet indekt. Wil je dat wel? Dan moet je daarvoor kijken in de richting van bijvoorbeeld de beperkt of volledige cascoverzekeringen. Dan behoort de goedkoopste autoverzekering evenwel helaas niet langer meer tot de mogelijkheden. Hier moet je dus wel even aandacht aan besteden.

             Sta ook even stil bij je persoonlijke situatie

De goedkoopste autoverzekering afsluiten zal in de praktijk helaas niet voor iedereen even eenvoudig mogelijk zijn. De reden daarvoor kan zeer persoonlijk getint zijn. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat je in het verleden al eens één of meerdere malen betrokken bent geraakt bij een ongeval met schade die jou te verwijten viel. Dat is vervelend, want dit zorgt ervoor dat je wellicht geen aanspraak meer kan maken op de laagste premies voor jouw autoverzekering. Het is mede omwille van deze reden dat het in de praktijk altijd zeer belangrijk is om voorzichtig te rijden en het risico op ongevallen zo beperkt mogelijk te houden. Enkel en alleen op die manier straal je vertrouwen uit richting de verzekeraar waardoor je nagenoeg altijd zal verzekerd zijn van de laagst mogelijke kosten voor jouw autoverzekering.

Bovenstaande is nog niet alles. Wat namelijk eveneens meetelt zijn de specificaties waar je voertuig over beschikt. Op het ogenblik dat iemand een auto aankoopt is het laatste waar je aan denkt wellicht de kostprijs van je autoverzekering. Toch is het zeer belangrijk om daar rekening mee te houden. Des te zwaarder je auto is, des te duurder het namelijk wordt om deze te laten verzekeren. Wil je dus zeker de autoverzekering goedkoop kunnen afsluiten die er bestaat? Dan doe je er altijd goed aan om over te gaan tot het aankopen van een auto die over eerder beperkte technische specificaties beschikt.

             Welke rol speelt het eigen risico bij autoverzekeringen vergelijken?

Wil je graag de goedkoopste autoverzekering afsluiten? Dan zal je er rekening mee moeten houden dat ook het eigen risico een niet onbelangrijke impact kan hebben op de kostprijs van je autoverzekering. Dit geldt niet in het minst voor de periodieke verzekeringspremie die moet worden betaald. Het eigen risico is het bedrag dat je in eerste instantie dient te betalen wanneer er sprake is van een bepaalde vorm van schade. Dit bedrag dient eigenlijk eerst te worden betaald voordat de verzekeraar zijn verdere tussenkomst zal verlenen. Des te hoger dit eigen risico, des te meer je als verzekeringnemer bij schade dus zelf moet betalen. Dat kan ervoor zorgen dat veel mensen graag het eigen risico zo laag mogelijk willen houden. Dat kan, maar het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering wordt dan wel erg lastig.

Standaard is het zo dat de verzekeraar zal bepalen met welk eigen risico er rekening dient te worden gehouden. In de voorwaarden van je autoverzekering wordt er echter steeds aangegeven op welke manier(en) het eigen risico mogelijks kan worden aangepast. Het verder verlagen van het eigen risico is doorgaans niet interessant. Op deze manier wordt het afsluiten  van de goedkoopste autoverzekering namelijk zo goed als onmogelijk gemaakt. Door het eigen risico te verhogen zal de periodieke premie echter zakken met als gevolg dat je autoverzekering toch best gevoelig voordeliger kan worden.

             Goedkoopste autoverzekering afsluiten met een bundelkorting

Het is bij het afsluiten van een nieuwe verzekering in de praktijk nooit interessant om daarvoor blind een beroep te doen op je vaste verzekeraar. Dit is vooral het gevolg van het feit dat het zomaar mogelijk is dat een andere verzekeraar je aanzienlijk scherpere tarieven kan aanbieden tegen dezelfde of mogelijks zelfs nog betere voorwaarden. Wat wel een niet onbelangrijk punt is om bij stil te blijven staan heeft betrekking tot het eventueel kunnen verkrijgen van een zogenaamde bundelkorting. Indien je ervoor kiest om meerdere verzekeringen samen onder te brengen bij één en dezelfde verzekeraar kan dat je een mooi financieel voordeel opleveren.

Wil je dus de goedkoopste autoverzekering tegen de meest interessante voorwaarden kunnen afsluiten? In dat geval kan je een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende autoverzekeringen op de markt, maar is het ook altijd interessant om even nadrukkelijk rekening te houden met het aanbod van je eigen huis-en-tuin-verzekeraar. Mogelijks dat hij je als vaste klant immers toch nog wat extra voordeel kan aanbieden.

Diks Verzekeringen streeft ernaar om je altijd verzekerd te krijgen tegen de beste premie en voorwaarden.