De voordelen van fulfilment uitbesteden

Verzenden is een uitdaging en kan uw bedrijf op talloze manieren maken of breken. Helaas besteden veel nieuwe ondernemers niet veel aandacht aan verzending en uitvoering. Door te denken dat ze ermee weg kunnen komen, vaker wel dan niet, creëren ze uiteindelijk meer problemen voor zichzelf.

Dus, hoe kun je concurrerend blijven en uw klanten geweldige winkelervaringen bieden? Het is simpel: werk samen met een extern logistiek- en fulfilment bedrijf!

Dit zijn de vijf belangrijkste voordelen van het uitbesteden van fulfilment diensten.

Focus op het laten groeien van uw bedrijf
De kans is groot dat je uw bedrijf niet bent begonnen omdat je dol bent op het inpakken van dozen. Zelfs als je een geschenk krijgt als het gaat om het inpakken van pakketten, zijn het de andere vaardigheden die je aan tafel brengt die uw bedrijf uniek maken. Zelfs als je een klein maar buitengewoon getalenteerd en efficiënt team aan uw zijde heeft, wilt je toch niet talloze uren van uw werkdag besteden aan het inpakken en verzenden van bestellingen.

Het uitbesteden van fulfilment bespaart je kostbare tijd, zodat je zich kunt concentreren op de groei van uw bedrijf. De tijd die je bespaart door uitbesteding, kunt je nu richten op verkoop, productsourcing en/ of online marketing in plaats van back-end logistiek.

Verlaag de kosten
Hoewel het goedkoper lijkt om zelf bestellingen uit te voeren, kan het naarmate je groeit, geld besparen door een fulfilmentbedrijf in te huren. Er zijn twee belangrijke manieren waarop een fulfilment service uw overheadkosten kan verminderen:

Ten eerste hoeft je niet langer genoegen te nemen met langdurige magazijnhuur. Met een fulfilment-service betaalt je alleen een maandelijks bedrag voor de hoeveelheid ruimte die je inneemt en voor de geleverde service.

Ten tweede kunnen veel fulfilment services een beter tarief bedingen met koeriers vanwege grotere verzendvolumes. Bovendien profiteert je niet alleen van hun expertise, maar kunt je ook gebruikmaken van de onderhandelingsmacht van de fulfilment service op het gebied van verpakking en verzendkosten.

Efficiënte opslag en distributie
Het spreekt voor zich dat je met een fulfilment bedrijf uw bestellingen efficiënter kunt opslaan, organiseren en verzenden. Ze doen al het werk van het ontvangen, opslaan en beheren van uw producten, en ze bieden gemakkelijke toegang om uw huidige voorraadniveaus bij te houden.

Wat nog belangrijker is, een fulfilment bedrijf elimineert het risico op verzendfouten. Hun voorraad technologie, geautomatiseerde processen, gestroomlijnde pick- en pack-methoden en geavanceerde ontvangst- en retourprocedures zorgen voor een nauwkeurige en efficiënte verwerking van bestellingen.