Stappen om snel en eenvoudig een bedrijfsauto te leasen

Ben je ondernemer en ben je toe aan een nieuwe bedrijfsauto? Het is tegenwoordig een optie om je eigen vermogen te houden en toch tegelijkertijd eigenaar te worden van een bedrijfsauto. Dit doe je aan de hand van een eenvoudig stappenplan.

Kies je auto

De eerste stap is het kiezen van je ideale auto. Hou wel goed in de gaten dat het de bedoeling is dat deze auto aan een aantal eisen voldoet. Het autobedrijf waar deze wordt aangeschaft dient te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hij mag dus niet bij een particulier vandaan komen.

Leaseofferte aanvragen

Heb je de ideale auto eenmaal gevonden, dan doe je een vrijblijvende leaseaanvraag. Komt de auto via onze website, dan kan je deze aanvraag meteen indienen. Zodra je aanvraag binnen is, gaan wij kijken of de financiering verstrekt kan worden.

Je ontvangt van ons binnen 1 werkdag de terugkoppeling hiervan. Het is niet nodig om jaarcijfers te overleggen wanneer je een leaseaanvraag wilt doen. Dit houdt in dat je ook als startende ondernemer een leaseaanvraag kan doen.

De auto bekijken en kopen

Heb je eenmaal een goedkeuring ontvangen, dan wil dat zeggen dat er een financier bereid is om je de financiering voor de door jou gekozen auto te verstrekken. Voordat dit rond is, is het wel belangrijk dat de auto die je online gekozen hebt ook echt je droomauto is.

Daarom is het nodig om een bezichtiging te plannen. Blijkt dat zowel de auto als de financiering naar wens zijn, dan kan je aan de verkoper doorgeven dat jij de auto wilt kopen. Meestal zal hiervoor een verkoopovereenkomst getekend moeten worden.

Lease afronden

Zodra je de auto gekocht hebt geef je dit aan ons door. Dan gaan wij je leaseovereenkomst voor je opmaken. Vervolgens ontvang je binnen een paar werkdagen de leaseovereenkomst. Zodra deze weer bij ons binnen is, maakt de financier het bedrag over aan het autobedrijf. Wil je direct een bedrijfswagen leasen?