Waarom is beleggen in zilver en goud een slimme keuze?

Heb je ooit overwogen om te investeren in zilver en goud? Als je op zoek bent naar een veilige, betrouwbare en lange termijn beleggingsoptie, zoals bij Doijerkalff, dan zijn zilver en goud wellicht de perfecte keuze voor jou. In dit artikel leg ik uit waarom beleggen in zilver en goud een slimme keuze is. 

Historische waarde

De waarde van zilver en goud wordt al eeuwenlang erkend, teruggaand tot de bijbelse tijd toen koning Salomo het als betaalmiddel gebruikte. Vooral goud is altijd als waardevol beschouwd, omdat het zeldzaam is en de voorraad is beperkt. Dit betekent dat de waarde ervan de neiging heeft mettertijd te stijgen, waardoor het een ideale belegging is. 

Voordelen van diversificatie

Een ander voordeel van investeren in zilver en goud is dat het jouw portefeuille helpt diversifiëren. Door deze edelmetalen aan jouw beleggingen toe te voegen, kun je het risico spreiden over meerdere activaklassen, wat kan helpen beschermen tegen marktvolatiliteit. Zilver en goud zijn historisch gezien minder volatiel dan andere activa, zoals aandelen of obligaties, wat betekent dat ze stabiliteit bieden wanneer de markten onvoorspelbaar zijn. Bovendien maakt hun intrinsieke waarde hen tot ideale hedges tegen inflatie. 

Draagbaarheid

Zilver en goud zijn ook zeer draagbare beleggingen door hun fysieke vorm zijn ze gemakkelijk op te slaan en te vervoeren indien nodig. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor degenen die de activa fysiek willen bezitten in plaats van alleen digitaal of via een makelaar te beleggen. Bovendien is het niet nodig om de activa bij een bank of bewaarder aan te houden zoals bij andere beleggingen (zoals aandelen of obligaties), zodat je geen zorgen hoeft te maken over het risico van derden of de kosten van opslag. 

Beleggen in zilver en goud biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere traditionele beleggingen, zoals aandelen of obligaties. De historische waarde garandeert de stabiliteit in de tijd, terwijl de overdraagbaarheid beleggers in staat stelt om het actief zelf op te slaan zonder risico van derden of extra kosten in verband met opslagkosten. Het biedt ook diversificatievoordelen door bescherming te bieden tegen marktvolatiliteit en een afdekking tegen inflatie. Kortom, investeren in zilver en goud kan één van de slimste beslissingen zijn die je neemt bij het opbouwen van jouw beleggingsportefeuille!
Bron: https://www.doijerkalff.nl/